Bănci și Asigurări

Legea RCA se schimbă. Plafonul de 25% al cheltuielilor care pot fi incluse de asigurători în prima poliţei RCA ar putea fi abrogat, ceea ce ar putea duce la o creştere a preţurilor la poliţele RCA

Legea RCA se schimbă. Plafonul de 25% al cheltuielilor...

Autor: Mircea Nica

22.08.2020, 00:03 744

♦ O altă propunere de schimbare a legii RCA are în vedere eliminarea obligaţiei ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, unde se vor respecta principiile actuariale general acceptate ♦ Astfel, asigurătorii vor putea schimba tariful poliţei fără a mai motiva decizia.

Ministerul Finanţelor a publicat, pe 18 au­gust, un proiect de ordonanţă de ur­gen­ţă prin care se modifică Legea RCA pen­tru a corecta încălcările semnalate de Comi­sia Eu­ropeană, potrivit informaţiilor din proiect.

„Având în vedere emiterea de către Comisia Europeană a Avizului motivat în data de 25.07.2019 şi ţinând cont de urgenţa îndeplinirii obligaţiilor şi respectării termenului impus, se propune modificarea prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin acci­dente de vehicule şi tramvaie“, conform docu­mentului publicat de Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO