Bănci și Asigurări

„Legile economice sunt legi obiective, acţionează în afara voinţei oamenilor“

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu

Autor: Liviu Popescu

26.02.2016, 00:06 1324
Legea dării în plată, criticată vehement de bancheri şi care a ajuns chiar şi pe masa Băn­cii Cen­tral Europene (BCE), a fost iro­nizată ieri de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care „şi-a vărsat năduful“, după cum spune chiar el.
 
Guvernatorul BNR consideră că legea dării în plată, „o gogomănie promovată de un tânăr care a ajuns doctor dintr-o eroare“, creează confuzie în societatea românească.
 
„Cum să nu spui că nu este confuzie în so­cietatea românească sau, cel puţin, în me­dia, dacă o lege care a fost prezentată ca fiind socială, după ce s-a văzut că nu sunt 800.000 de persoane care in­tră sub incidenţa ei, că toate creditele ipotecare abia dacă sunt 400.000, devine pe rând o lege a drep­tăţii - dacă este o lege a dreptăţii, înseamnă că sunt şi legi strâmbe - devine apoi o lege a haiduciei, asta e şi mai interesant“, a afirmat Isărescu la con­ferinţa „Un sfert de veac de la redeschiderea pieţei valutare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO