Bănci și Asigurări

Leonardo Badea, viceguvernator al BNR: România are o serie de avantaje care pot face diferenţa pentru succesul ieşirii din criză, dar este nevoie de măsuri care să susţină firmele locale

Leonardo Badea, viceguvernator al BNR

Leonardo Badea, viceguvernator al BNR

Autor: Roxana Rosu

14.05.2020, 00:05 1189

♦ Guvernul ar putea, de asemenea, dezvolta scheme de finanţare publică pentru a facilita investiţiile care duc la crearea de noi reţele de furnizori în domeniile strategice.

România are o serie de avantaje care pot face diferenţa pentru succesul pe termen lung al ieşirii din criza produsă de pandemie, printre ele fiind o infrastructură IT modernă, specialişti în domeniul informatic, acces extins la internet, centre urbane prietenoase cu munca de acasă care pot deveni huburi pentru companii europene, dar şi potenţial agricol şi poziţionarea strategică de-a lungul rutelor terestre de comerţ, este de părere Leonardo Badea, viceguvernator al BNR.

„Dincolo de analiza şi interpretarea cauzelor, evoluţiilor si impactului economic generat de criza pandemică, rămân provocările de identificarea a soluţiilor de ieşire din criză. Contează foarte mult cum vom încerca să facem acest lucru deoarece pentru a depăşi criza de azi trebuie să înţelegem ce ne oferă ziua de mâine adică o societate complexă, interconectată, globală şi uneori fragilă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO