Bănci și Asigurări

Leul a aşteptat liniştit decizia BNR

Foto Shutterstock

Leul a aşteptat liniştit decizia BNR

Autor: Liviu Chiru

30.06.2011, 00:00 295

Cotaţiile au înregistrat ieri oscilaţii mărunte pe piaţavalutară interbancară de la Bucureşti, jucătorii aşteptând în primaparte a zilei anunţul deciziei BNR privind politica monetară. Cumcomunicatul oficial nu a adus nicio surpriză - dobânda-cheiestaţionează la 6,25% pe an - nici după-amiază cotaţiile nu s-aumişcat.

BNR a calculat ieri un curs de 4,2157 lei pentru un euro, cu0,42 bani peste nivelul precedent.

Dolarul a pierdut în schimb 2,17 bani, coborând la 2,9274 lei."Piaţa a fost foarte liniştită", a comentat un dealer. Eurostaţionează în apropierea nivelului de 4,2 lei încă de la sfârşitulsăptămânii trecute, după ce piaţa a corectat deprecierea abruptă aleului determinată de escaladarea crizei din Grecia.

Majoritatea analiştilor străini se aşteaptă ca odată cu calmareasituaţiei - Parlamentul elen a aprobat ieri noi măsuri de tăiere acheltuielilor publice, un pas esenţial pentru primirea ajutoruluidin partea FMI şi a UE - şi leul să recupereze teren, spre ţinta de4,1 lei/euro. Astăzi Parlamentul grec trebuie să aprobe şi un setde legi pentru punerea în practică a măsurilor de ajustare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO