Bănci și Asigurări

Leul s-a apreciat cu 2% doar de la începutul lunii februarie. Moneda românească s-ar putea întări şi astăzi dat fiind cursul leu-euro pe interbancar

Leul s-a apreciat cu 2% doar de la începutul lunii...

Autor: Liviu Popescu

17.02.2016, 11:50 946

Moneda românească a câştigat de la începutul lunii februarie şi până în prezent aproape 2% în faţa leului de la 4,53 de lei, cât cotase BNR leul în prima zi din februarie, la 4,46 de lei în prezent. Chiar mai mult decât atât, în această dimineaţă pe interbancar cursul de schimb leu-euro afişa un nivel de 4,45 de lei astfel ca este posibil ca şi astăzi referinţa anunţată de BNR să fie în apreciere pentru leu.

Euro era ieri cotat de BNR la 4,46 de lei, în scădere cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă.

“Lichiditatea din piaţa a fost destul de ridicată, sugerând că mişcarea de ieri a fost ghidată de ordine comerciale. Această situaţie subliniază fundamentele macroeconomice solide ale leului, precum şi faptul că moneda pare în continuare subevaluată. Astfel, atâta vreme cât contextul extern rămâne relativ calm, tendinţa de ântărire ar putea continua”, scriu analiştii de la ING Bank într-o notă de studio.

Pentru astăzi, ei se aşteaptă la o paritate de 4,45 de lei.  “Dacă interesul de vânzare a euro/leu va râmane semnificativ, perechea ar putea coborî şi mai mult pe termen scurt.”

Pentru un dolar american, BNR a anunţat ieri o referinţă de 3,99 de lei, în creştere uşoară faţă de şedinţa precedentă. Pe interbancar, cursul de schimb leu-dolar urcase în această dimineaţă la 4 lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO