Bănci și Asigurări

Libra a făcut profit de 12 mil. lei în semestrul I, în creştere cu 40%

Libra a făcut profit de 12 mil. lei în semestrul I, în...

Autor: Liviu Popescu

28.07.2015, 00:03 324

Libra Bank, un jucător de talie mică din sistemul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, a raportat pentru primele şase luni un profit net de aproape 12 milioane de lei (2,7 mil. euro), în creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care rata de neperformanţă a scăzut cu patru puncte procentuale, la 8%. Un portofoliu mai performant înseamnă inclusiv costuri mai mici cu provizioanele.

Provizioanele mari generaseră băn­cii o pierdere de 4 mil. lei pe parcursul anului trecut. Activele au crescut cu 20% în primul semestru, la 2 mld. lei, în timp ce volumul depozitelor s-a majorat cu 20%, la 1,8 mld. lei. Soldul creditelor acordate de bancă a crescut tot cu 20%, la 1,3 mld. lei.

Oficialii băncii susţin că îmbunătă­ţirea profitabilităţii s-a datorat şi concentrării operaţiunilor bancare pe canalele online. Libra are o reţea de sucursale restrânsă, de aproximativ 40 de unităţi în toată ţara, astfel că banca mizează pentru dezvoltarea afacerilor pe canale alternative, în special prin internet banking.

Libra Bank ocupa la finele anului trecut locul 24 în sistemul bancar (în urcare cu patru poziţii), având o cotă de piaţă în funcţie de active de 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO