Bănci și Asigurări

Libra Bank finanţează cu 40 mil. lei proiectul imobiliar din Cluj dezvoltat de ginerele fostului ministru Ioan Rus

Libra Bank finanţează cu 40 mil. lei proiectul...

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2016, 12:29 1532

Libra Bank, parte a grupului american de investiţii New Century Holdings, finanţează cu 40 milioane de lei construcţia Ansamblului rezidenţial Platinia, realizat de companiile Florisal şi Drusal, în centrul municipiului Cluj-Napoca. Proiectul PLATINIA este construit în centrul oraşului pe fostul sit al fabricii de bere Ursus. În Europa de Vest fostele fabrici de bere sunt transformate în muzeu, sau sunt conservate, în timp ce în România acestea sunt demolate pentru a face loc proiectelor imobiliare. Berea Ursus, cunoscută pentru a fi produsă în Cluj, este acum produsă de SABMiller la Buzău. Fosta fabrică de bere, cu o istorie de 135 de ani a fost transformată în moloz de proprietari la începutul anului 2013. Pe terenul fostei fabrici în prezent mai funcţio­nează o berărie şi un mic atelier de pro­duc­ţie, precum şi un minimuzeu în care este prezentată istoria fabricii cu o vechime de peste 130 de ani. între aceste clădiri şi în noul proiect investitorii vor să amenajeze o zonă cu restaurante şi cafenele.

Proiectul Platinia este singurul proiect din Cluj care va avea pe primele două niveluri un shopping mall care va însuma aproximativ 13.000 de mp de magazine, cafenele şi restaurante. Ansamblul va avea 320 de apartamente cu 2, 3 şi 4 camere cu acces la gradina suspendată amenajată deasupra centrului comercial. Apartamentele vor fi finalizate în septembrie 2016, iar zona comercială în decembrie 2016.

“Am decis să finanţăm construcţia Ansamblului rezidenţial Platinia pentru că este cel mai mare proiect în derulare din Cluj-Napoca, oraş cu perspective excelente pe piaţa imobilară, lucru esenţial pentru orice bancă. De asemenea, proiectul în sine are caracteristici deosebite, întrucât se află în centrul oraşului şi, în acest moment, peste 2/3 din apartamente sunt deja vândute. Am mai avut în vedere faptul că este singurul proiect din ţară care are un mall la parter şi mezanin şi este dezvoltat de către domnul Sile Puşcaş, un om cu multă experienţă în domeniul imobiliar, persoana care ne dă siguranţă” a declarat Selcuk Senkaya, Director Divizia Large Corporate, LIBRA INTERNET BANK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO