Bănci și Asigurări

Libra Bank pune la dispozitia microîntreprinderilor 22 de milioane de euro garantate de BEI

Libra Bank pune la dispozitia microîntreprinderilor 22...

Autor: Anelis Baciu

07.07.2016, 00:02 327

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, a primit o linie de garantare de 22 de milioane de euro de la Fondul European de Investiţii (FEI), parte a Băncii Europene de Investiţii (BEI), pentru finanţarea microîntreprinderilor. Creditele acordate de Libra din această linie de finanţare vor avea ca destinaţie atât susţinerea activităţii curente, cât şi a investiţiilor.

La finalul anului 2015 Libra avea o cotă de piaţă de 0,64%, poziţionându-se pe locul 21 în clasamentul băncilor româneşti după active. Libra şi-a bugetat o creştere de 12% a activelor în acest an, până la 2,7 miliarde de lei (607 mil. euro), şi un profit de 24,5 milioane de lei, în creştere cu mai puţin de un milion de lei decât în 2015. Libra Bank este cunoscută drept banca medicilor, a avocaţilor şi a celorlalte profesii liberale, însă în ultima perioadă a încercat să fie şi banca micilor şi foarte micilor întreprinzători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO