Bănci și Asigurări

Libra Bank şi-a crescut activele cu 600 mil. lei anul trecut şi a ajuns la 0,5% cotă de piaţă

Libra Bank şi-a crescut activele cu 600 mil. lei anul...

Autor: Liviu Popescu

11.03.2015, 00:00 535

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 0,5% la finalul anului trecut, de la 0,3% în decembrie 2013, ceea ce înseamnă echivalentul unui volum de active de 1,7 miliarde de lei, potrivit unor date publicate de bancă. Activele sistemului bancar se ridicau la 364 miliarde de lei în decembrie 2014. Libra Bank gestiona în decembrie 2013 active de aproape 1,1 miliarde de lei. Reprezentanţii băncii spun că pe parcursul anului trecut clienţii săi au efectuat aproximativ un milion de operaţiuni online, dublu faţă de nivelul din 2013. Serviciile de internet banking şi mobile banking sunt oferite gratuit clienţilor cu conturi curente.

Rezultatele din primele nouă din 2014 arătau că Libra Bank a avut profit de 3,5 milioane de lei (echivalentul a 780.000 de euro), însă în trimestrul al treilea banca a avut pierderi din cauza unor provizioane suplimentare. Băncile au fost forţate de BNR anul trecut să-şi cureţe bilanţurile de neperformante, în speranţa că astfel va fi reluată creditarea. Libra înregistrase în trimestrul al treilea provizioane suplimentare de circa 9 milioane de lei aferente creditelor firmelor aflate în insolvenţă. Banca este controlată de fondul american de investiţii Broadhurst. Libra Bank operează în prezent printr-o reţea de 40 de unităţi şi plănuieşte noi lansări de sucursale până la finalul anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO