Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank a atras o finanţare de 27,8 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni, cu o rată a dobânzii de 4,25%

Libra Internet Bank a atras o finanţare de 27,8 milioane...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2021, 12:38 298

Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro printr-un plasament privat de obligaţiuni, cu o maturitate de 7 ani şi cu o rată a dobânzii de 4,25%, plătibilă anual.

Obligaţiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o valoare nominală de 100.000 euro. Plasamentul a avut loc în perioada 22-23 septembrie.

Obligaţiunile urmează să fie admise la tranzacţionare pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, categoria Obligaţiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România.

“Reuşita acestui plasament este o dovadă clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Faptul că suntem o bancă puternică şi dinamică, cu o mare capacitate de dezvoltare provenită dintr-o strategie solidă, clară şi sustenabilă, reprezintă cheia acestui succes. Le mulţumim investitorilor şi ii asigurăm că acest moment important ne motivează să devenim şi mai performanţi”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Operaţiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global şi manager, şi Alpha Bank Romania, în calitate de manager, cu asistenţă juridică acordată emitentului de către firma internaţională de avocatura CMS.

“Prin acest prim plasament de obligaţiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reuşit să-şi consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piaţa de capital, cea a investitorilor instituţionali. Astfel, s-au creat premisele ca banca să devină un emitent recurent de obligaţiuni, cu potenţial ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gamă largă de finanţatori“, a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bânci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari şi agribusiness-ul. Banca acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi parteneriatelor cu fintech-urile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO