Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank a obţinut în 2021 un profit net de 181,1 mil. lei. Soldul creditelor: 5,4 mld. lei, în creştere cu peste 17% faţă de 2020

Libra Internet Bank a obţinut în 2021 un profit net de...

Autor: Claudia Medrega

28.04.2022, 12:12 137

Libra Internet Bank a înregistrat în 2021 un profit net de 181,14 mil. lei şi un sold al creditelor nete de 5,4 mld. lei, cu peste 17% mai mult decât în 2020 (4,63 mld. lei), pe fondul unei strategii de nişă echilibrate.

Soldul surselor atrase de banca a fost de 7,78 mld. lei, cu peste 21% mai mult faţă de 2020, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Rata creditelor neperformante (credite neperformante/credite) s-a situat în jurul valorii de 1,9%.

Libra Internet Bank susţine că a continuat să fie în 2021 un finanţator important al economiei româneşti, cu aproape 4 mld. lei credite noi acordate pe parcursul anului. Totodata, banca şi-a extins cu o treime baza de clienţi şi a înregistrat o valoare a activelor de 9,59 mld. lei, în creştere cu 31% faţă de anul 2020.

”Ne pricepem foarte bine să identificăm soluţiile potrivite pentru clienţii din domeniile în care suntem specializaţi, ceea ce contribuie decisiv la evoluţia băncii. Pilonii noştri principali de creştere rămân strategia de nişă, grija faţă de clienţi şi de angajaţii proprii, alături de încrederea deplină din partea clienţilor, partenerilor şi a investitorilor. În condiţiile în care nevoia generală de siguranţă şi sprijin este în creştere, Libra Internet Bank reprezintă o opţiune rapidă şi sigură. Suntem, în mod constant, un performer al sistemului bancar şi un finanţator important al economiei”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank este specializată în finanţarea unor domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari şi agribusiness.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO