Bănci și Asigurări

Libra şi-a majorat activele cu 12% în 2021, la 7,3 mld. lei, urcând pe locul 13. Profitul: - 67%, la 38 mil. lei. Bituleanu, CEO: Libra Internet Bank a reuşit să se adapteze rapid, demonstrând agilitate, responsabilitate şi siguranţă în ape tulburi

Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank: În 2020, am avut cu toţii de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate.

Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank: În 2020, am avut cu toţii de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate.

Autor: Cristina Bellu

15.04.2021, 10:57 341

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale şi care are listate obligaţiuni în valoare de 4,2 milioane de euro la Bursa românească, a încheiat 2020 cu un profit net de 38 mil. lei, în scădere cu 67% faţă de rezultatul net din 2019, în timp ce veniturile totale din exploatare au crescut cu 3,73% la 341 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF din raportul financiar anual publicat la bursă.

“Profitul băncii a fost unul consistent, deşi diminuat faţă de valoarea din 2019, în contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptării la evenimentele neprevăzute derivate din situaţia pandemică”, spun reprezentanţii băncii.

La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), instituţia continuând să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare după acest criteriu din istoria Libra.

“În 2020, am avut cu toţii de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reuşit să se adapteze rapid, demonstrând agilitate, responsabilitate şi siguranţă în ape tulburi. Am rămas permanent alături de clienţii noştri, faţă de care am avut o atitudine proactivă şi protectivă. Am venit cu soluţii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finanţările cu garanţii europene de până la 90%, în cadrul Facilităţii COSME a Fondului European de Investiţii”, spune Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

În perioada raportată, soldul creditelor nete a depăşit 4,63 miliarde lei, în creştere cu peste 15% faţă de valoarea înregistrată în 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creştere cu 13% faţă de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei). În acelaşi timp, rata de neperformanţă a rămas la un nivel sub media pieţei, cu o valoare înregistrată de 2.95%, la finalul anului trecut.

“Anul trecut am reuşit să ne menţinem creşterea organică, iar soldul creditelor nete s-a majorat cu peste 15%, participând în acelaşi timp la efortul sistemului bancar de a veni în sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare”, adaugă Emil Bituleanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO