Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank şi-a dublat profitul în S1/2018, ajungând la 46 mil. lei

Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank

Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank

Autor: Roxana Rosu

17.08.2018, 00:03 232

La jumătatea anului, banca avea depozite atrase de 4,4 mld. lei şi credite acordate de 3 mld. lei.

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală, a înregistrat în primul semestru din 2018 un profit net de peste 46 milioane lei, dublu faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut (23,96 milioane lei).

Banca a tras linie după prima jumătate a anului cu un portofoliu de credite în valoare de circa 3 miliarde de lei şi cu depozite atrase de la clienţi în sumă de 4,4 miliarde de lei.

La 30 iunie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 4,96 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de începutul anului.

„Investiţiile noastre în creşterea calităţii serviciilor şi în inovaţie tehnologică au făcut ca în prima jumătate a anului să atragem mulţi clienţi noi şi să ne putem menţine un ritm de creştere ridicat pe toate liniile de business. Un alt factor important în dezvoltarea băncii îl constituie abordarea de nişă şi specializarea pe segmentele profesii liberale, agricultură şi real-estate“, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO