Bănci și Asigurări

Lipsa documentelor obligatorii, documente expirate sau ilizibile sau informaţii completate greşit în aplicaţie duc la invalidarea dosarelor pentru Prima casă

Lipsa documentelor obligatorii, documente expirate sau...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2022, 00:03 73

Programul Noua Casă continuă şi în 2022, iar Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a elaborat un ghid pentru persoanele care vor să ia împrumuturi pentru achiziţia unei locuinţe.

Creditele Noua casă se acordă în lei, pentru achiziţia unei singure locuinţe, iar valoarea maximă a creditului este de 66.500 euro (pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%) sau 119.000 euro pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Durata maximă este de 30 de ani. Dobânda este variabilă, calculată în funcţie de Indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%. Cele mai frecvente motive de invalidare sunt legate de lipsa documentelor obligatorii, documente expirate sau ilizibile, informaţii completate greşit în aplicaţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO