Bănci și Asigurări

Liu Liange, preşedintele gigantului Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume, la lansarea sucursalei de la Bucureşti: “Vom direcţiona companii chinezeşti să investească în regiune şi vom susţine companiile locale să se extindă pe piaţa din China”

Liu Liange, preşedintele gigantului Bank of China, a...

Autor: Claudia Medrega

16.12.2019, 17:42 545

Europa Centrală şi de Est este o piaţă importantă pentru Bank of China, iar banca urmăreşte să-şi crească serviciile în această regiune urmând să direcţioneze companii chinezeşti sa investească în Europa Centrală şi de Est, precum şi să susţină companiile locale să se extindă pe piaţa din China, a declarat Liu Liange, preşedintele gigantului Bank of China, la lansarea sucursalei băncii de la Bucureşti.

Bank of China, una dintre cele mai mari patru bănci chineze deţinute de stat, este şi una dintre cele mai mari bănci din lume.

“Europa Centrală şi de Est este o piaţă deosebit de importantă pentru noi. Astăzi se înfiinţează sucursala din Bucureşti a Bank of China. În România este a 60-a unitate a Bank of China peste hotare. Sperăm că vom creşte serviciile noastre în Europa Centrală şi de Est. Vom direcţiona companii chinezeşti sa investească în Europa Centrală şi de Est şi vom susţine companiile locale să se extindă pe piaţa din China”, a declarat Liu Liange, preşedintele gigantului Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume.

El a explicat că Bank of China are 320.000 angajaţi, 11.000 de puncte de lucru, active listate de 3.200 mld. dolari şi profit net de 30 mld. dolari.

Liu Liange, 58 de ani, este preşedinte al Bank of China din iulie 2019, după ce anterior a fost vicepreşedinte timp de aproximativ un an.

Sucursala Bank of China a fost înregistrată în registrul instituţiilor de credit de la BNR în 17 octombrie cu denumirea „Bank of China (Hungary) Budapesta Sucursala Bucureşti“ şi are sediul în Piaţa Presei Libere, nr. 3-5, în sectorul 1.

Bank of China, una dintre cele mai mari patru bănci chineze deţinute de stat şi una dintre cele mai mari bănci din lume, are active de peste 21.000 miliarde de yuani, respectiv 3.000 de miliarde de dolari, potrivit cifrelor aferente anului 2018. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO