Bănci și Asigurări

Lucian Anghel, care a condus Banca Românească din ianuarie 2020 până în decembrie 2022, a preluat la începutul acestui an funcţia de Chief Risk Officer la EximBank, în urma finalizării fuziunii dintre cele două bănci

Lucian Anghel

Lucian Anghel

Autor: Roxana Rosu

13.01.2023, 13:27 1101

Lucian Anghel, care a condus Banca Românească din ianuarie 2020 până în decembrie 2022,7a preluat la începutul anului 2023 funcţia de chief risk officer (CRO) la EximBank,în urma finalizării fuziunii dintre cele două bănci. 

Fuziunea dintre EximBank, al cărei acţionar majoritar este statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi Banca Românească a fost înregistrată oficial la Registrul Comerţului la începutul lunii ianuarie 2023. 

Preţul plătit de EximBank pentru Banca Românească a fost de aproape 60 mil. euro, la un capital achiziţionat de aproximativ 130 mil. euro. 

Banca rezultată odată cu preluarea Băncii Româneşti de către EximBank va avea active de 21,5 mld. lei ceea ce înseamnă locul 8 în sistemul bancar, şi capital de 1,6 mld. lei.

Înainte să fie CEO la Banca Românească, Lucian Anghel a fost preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

El şi-a început cariera în domeniul bancar în 1996 la BCR, ocupând ulterior mai multe funcţii de conducere la BCR, BCR Pensii, BCR Banca pentru Locuinţe. 

Lucian Anghel a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, specializarea Informatică Economică (1996) şi are un master în informatică economică şi doctorat în cibernetică şi statistică economică (2002). A absolvit studiile post-universitare in Bank Risk Management la Georgetown University Washington DC, SUA şi Executive Development Program in Business Administration la HEC Montreal Canada & Universitatea BCR.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO