Bănci și Asigurări

Lucica Pitulice preia funcţia de Chief Financial Officer al ING Bank România, după ce fostul CFO, Serge Offers, a fost numit Head of Business Banking în cadrul instituţiei

Lucica Pitulice preia funcţia de Chief Financial Officer...

Autor: Cristina Bellu

31.03.2022, 14:48 315

ING Bank România anunţă că Lucica Pitulice va prelua funcţia de Chief Financial Officer, începând cu 1 aprilie, după ce fostul CFO, Serge Offers, a fost numit Head of Business Banking în cadrul instituţiei financiare.

Cu peste 20 de ani de experienţă în industria bancară şi un palmares redutabil în rolul de CFO în alte organizaţii, Lucica Pitulice s-a alăturat echipei ING Bank România în urmă cu doi ani din poziţia de Head of Reporting & Control.

În ultimul rol de CFO deţinut la Patria Bank, Lucica Pitulice a făcut parte din Executive Board şi a coordonat zonele de Finance, Treasury & ALM şi Capital Markets & Investors Relationship, concentrându-se pe organizarea funcţiei de Finance în urma finalizării unei fuziuni.

Experienţa anterioară include rolul de CFO al ABN AMRO / RBS Bank, Country CFO la Bancpost, Management Consultant la KPMG, Finance Executive Director la Banca Românească,  precum şi Financial Controller la Chase Manhattan Bank (sucursala Bucureşti) si senior auditor la Deloitte, potrivit informaţiilor transmise joi de oficialii ING Bank.

„O misiune a mandatului meu va fi implementarea programului ambiţios de digitalizare în cadrul funcţiei financiare, program început în perioada anterioara”, spune Lucica Pitulice, CFO ING Bank România.

ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci.

Anul trecut, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut un profit net de 1,03 mld. lei, în creştere cu 109% faţă de câştigul din 2020, în condiţiile în care venituri totale au urcat la 2,35 mld. lei, mai mari cu 11%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO