Bănci și Asigurări

Lumea a traversat trei mari crize economice şi geopolitice după cel de-al Doilea Război Mondial. Ce poate aplica din învăţămintele de atunci pentru a depăşi criza actuală?

Lumea a traversat trei mari crize economice şi...

Autor: Cristina Roşca

09.01.2023, 18:40 731

Războiul din Ucraina, pandemia de Covid-19, inflaţia record şi tensiunile geopolitice care au în prim-plan China sunt principalele elemente care conturează criza actuală.

Lumea a mai trecut de trei ori, în istoria recentă, prin perioade similare cu cea actuală, mai exact a trecut prin trei mari crize economice şi geopolitice. Analiştii spun că trebuie studiate aceste situaţii şi trebuie extrase o serie de învăţăminte care pot fi aplicate astăzi, dat fiind că mapamondul întreg traversează deja de trei ani una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă.

Războiul din Ucraina, pandemia de Covid-19, inflaţia record şi tensiunile geopolitice care au în prim-plan China sunt principalele elemente care conturează criza actuală. Mai multe voci au spus că este o criză multifaţetată cum economia mondială nu a mai văzut de multe zeci de ani. Unii o compară cu criza petrolului din anii ’70, care şi ea a avut mai multe elemente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO