Bănci și Asigurări

Luminiţa Runcan, vicepreşedinte, Banca Transilvania: Costurile aplicării legii de prevenire a spălării banilor sunt foarte mari. Banca Transilvania a investit doar în 2020 peste 1 milion de euro

Luminiţa Runcan: Ce am învăţat noi, ca bancă, din această experienţă, este că e nevoie să fim mai aproape de clienţi, explicându-le mai clar, mai frecvent, mai simplu, cu exemple concrete ce avem de făcut, de ce şi cum  serveşte asta tuturor.

Luminiţa Runcan: Ce am învăţat noi, ca bancă, din această experienţă, este că e nevoie să fim mai aproape de clienţi, explicându-le mai clar, mai frecvent, mai simplu, cu exemple concrete ce avem de făcut, de ce şi cum serveşte asta tuturor.

Autor: Claudia Medrega

11.03.2021, 11:00 328

„Deocamdată am închis doar conturile inactive, însă pe măsură ce ne apropiem de termenul prevăzut de lege pentru finalizarea actualizării întregului portofoliu de clienţi, vom lua, dacă este necesar, măsuri mai ferme.”

"Costurile implementării legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului sunt foarte mari, iar Banca Transilvania a investit doar anul trecut peste 1 mil. euro în aplicaţii de monitorizare a tranzacţiilor şi soluţii de actualizare a datelor clienţilor online, această sumă reprezentând doar o mică parte din costul total al investiţiilor realizate pe această linie”, susţine Luminiţa Runcan, director general adjunct risc la Banca Transilvania.

Noua legislaţie în domeniul prevenirii spălării banilor a fost mult aşteptată în România, imple­men­tarea acesteia fiind întârziată faţă de termenele impuse în regle­mentările europe­ne, iar acest deca­laj ne-a pus  într-o poziţie defa­vorabilă în raport cu auto­rităţile euro­pene şi cu alte state şi a generat şi aspecte insuficient abordate în trans­punerea locală a regle­­men­tă­rilor“, aminteşte Luminiţa Runcan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO