Bănci și Asigurări

Lupta pentru economiile populaţiei se înteţeşte: BCR creşte până la 8% dobânzile la depozite în lei pentru persoane fizice

Lupta pentru economiile populaţiei se înteţeşte: BCR...

Autor: Roxana Rosu

06.11.2022, 13:12 24630

BCR majorează până la 8% dobânzile pentru depozitele la termen în lei pentru persoane fizice, oferta aplicâdu-se atât depozitelor nou deschise, cât şi celor care se prelungesc manual sau automat la scadenţă, în contextul creşterii inflaţiei. 

Suma minimă pentru constituirea unui depozit în lei este de 500 de lei, iar la un cont de economii în lei este de 1 leu. Astfel, la un depozit pe 3 luni în lei pentru persoane fizice dobânda este de 6,80% (pentru clienţii care încasează venitul la BCR) şi 5,80% (pentru cei care nu încasează venitul în cont BCR). La un depozit retail în lei pe 6 luni dobânda ajunge la 7,20% (pentru clienţii care încasează venitul la BCR) şi 6,20% (pentru cei care nu încasează venitul în cont BCR).

În cazul unui depozit în lei constituit de persoane fizice pe 12 luni dobânda urcă la 8% (pentru clienţii care încasează venitul la BCR) şi 7% (pentru clienţii care nu încasează venitul în cont BCR). Depozitul Maxiplus pe 24 luni remunerează o dobândă de 8% (pentru clienţii care încasează venitul la BCR) şi 7% (pentru clienţii care nu încasează venitul în cont BCR). 

BCR a crescut, de asemenea, dobânda la contul de economii Maxicont în lei, de la 1,5% la 2%, şi a reintrodus în ofertă depozitele la termen în euro şi dolari americani cu maturităţi la 3, 6 sau 12 luni, cu o dobândă unică de 0,25% indiferent de perioadă, precum şi contul de economii Maxicont în lei şi dolari cu dobândă de 0.10%.  Toate produsele de economisire BCR pot fi deschise online, în George, sau fizic în unităţile băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO