Bănci și Asigurări

Luptă strânsă pentru economiile populaţiei: CEC iese cu o ofertă promoţională prin care majorează dobânda la depozitele populaţiei pe un an de la 4,6% la 6%, iar pe trei ani de la 5,1% la 6,5%

Autor: Cristina Bellu

28.06.2022, 00:03 4977

CEC Bank a lansat luni o ofertă promoţională pentru o lună, pentru a atrage eco­nomiile populaţiei, majorând dobânzile la depozite, în funcţie de scadenţă.

La un an dobânda creşte de la 4,5%-4,6% la 6%, iar la trei ani de la 5-5,1% la 6,5%.

La o lună, dobânda creşte de la 2-2,1% la 3,5%.

Băncile au ajuns să se bată pentru economiile populaţiei având în vedere situaţia extrem de tensionată de pe piaţa interbancară, unde politica monetară mai dură a BNR a dus la reducerea lichidităţii disponibile.

De fapt, BNR încearcă să forţeze băncile să majoreze mai mult do­bânzile la depozite astfel încât populaţia sa-şi ţină banii in bănci, şi mai ales în lei.

Pe de altă parte, băncile oferă în tranzacţiile bilaterale dobânzi mult mai mari, cuprinse între 9-11%. Dar şi aşa, dobânzile sunt sub inflaţie, care în mai a ajuns la 14,5%, iar în iunie şi iulie se aşteaptă să crească şi mai mult.

Dobânzile pe care le oferă CEC Bank, una dintre băncile cele mai mari, în atragerea şi ţinerea economiilor populaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO