Bănci și Asigurări

​Mădălin Roşu, UNSAR: Avem cel mai scump RCA din regiune, însă nivelul primei este explicabil

​Mădălin Roşu, UNSAR: Avem cel mai scump RCA din...

Autor: Anelis Baciu

18.05.2016, 14:18 768

Şoferii români plătesc unul dintre cele mai mari tarife pentru politele auto obligatorii (RCA) din regiunea Europei de Est, de circa 140 de euro, însă acest nivel este explicabil în condiţiile în care avem cea mai ridicată frecvenţă a daunelor de circa 7-8% şi a infrastructurii precare, spune Mădălin Roşu, responsabil pe segmentul asigurărilor auto în cadrul asociaţiei profesionale a asigurătorilor UNSAR.

„Avem una dintre cele mai mari prime pentru poliţele auto din Europa, de circa 140 de euro la  RCA şi 450 de euro la Casco. Cifrele sunt însă explicabile. În România avem cea mai mare frecvenţă a daunelor din Europa de 7-8%. În plus, infrastuctura locala este deficitară. Peste 90% din decesele din accidente rutiere au loc în ţările cu venituri scăzute (...) există o legătură directă între venituri şi accidente şi infrastructură”, a spus Roşu.

El spune că implementatea compensării directe în piaţa de asigurări, sistem care permite şofe­rului păgubit să opteze între asi­gu­ră­torul RCA al persoanei vinovate de accident şi asigurătorul propriu, ar putea conduce la majorarea tarifelor RCA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO