Bănci și Asigurări

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank: Este clar că suntem într-un mediu economic impredictibil şi cel mai important este să stăm foarte aproape de piaţă. Trebuie să ne uităm la zona de costuri şi, deopotrivă, să identificăm oportunităţi de dezvoltare

ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank: Este...

Autor: Răzvan Botea

21.06.2022, 13:09 244

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank, a spus, la evenimentul ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“, că este important pentru companii, într-un mediu impredictibil, să se uite la zona de costuri, dar şi la zona de oportunităţi.

„Este clar că suntem într-un mediu economic impredictibil şi cel mai important este să stăm foarte aproape de piaţă. Le înţelegem nevoile, oportunităţile şi încercăm să contribuim. Trebuie să ne uităm la zona de costuri şi, deopotrivă, să identificăm oportunităţi de dezvoltare care, alături de un partener cum este fondul de garantare sau o banca, un client poate lucra”, a spus Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank.

Ziarul Financiar şi First Bank au organizat marţi în Oradea conferinţa regională „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”. Conferinţa poate fi urmărită pe Facebook Ziarul Financiar.

Ce a mai spus Mădălina Teodorescu la ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“ Oradea:

Există o poziţionare şi multe aspecte care mai trebuie îmbunătăţite. Dinamică pe care noi o vedem în Bihor este spectaculoasă, oportunităţile sunt valorificate. Există un interes real în a primi investitorii în această zona şi că finanţatori.

Oradea este în urma Timişoarei, Clujului, pe de altă parte noi vedem în plan local că există un potenţial în sensul creşterii.  Minusurile sunt oportunităţi. Toată zona de producţie, logistică, parcuri industriale, sunt oportunităţi. Partea pozitivă este proximitatea faţă de infrastructură externă. Al doilea aspect extrem de important este zona agricolă cu foarte mare potenţial şi aici proximitatea de Ucraina naşte oportunităţi. Nu în ultimul rând este calitatea , etica şi seriozitatea activităţii de bază.

Noi am acordat credite pe care le-am fi acordat şi fără garanţia statului. Diferenţa este costul creditului. Marele beneficiu este costul. Discutăm de credite cu dobânda zero între 9 luni şi doi ani.

Este evident că sentimentul consumatorului nu este neapărat pozitiv. Trendul de creştere a dobânzilor ne îndeamnă la multă prudenţă. Dacă în zona de retail văd o prudenţă, în zona companiilor această prudenţă este mai moderată.

Cred că dobânzile vor mai creşte, dar nu atât de rapid cum au crescut. 

Programele guvernamentale derulate şi care se vor derula pe noul cadru vor fi pilonul de baza al dezvoltării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO