Bănci și Asigurări

Magdalena Manea şi George Ciobănaşu pleacă de la BRCI după numai trei luni

Magdalena Manea şi George Ciobănaşu, membri în consiliul de supraveghere al Băncii Române de Credit şi Investiţii (BRCI).

Magdalena Manea şi George CiobÂnaŞu primiseră avizul BNR pentru a-şi prelua atribuţiile la BRCI în luna iulie

Autor: Ciprian Botea

12.10.2014, 18:38 3721

Acţionarii băncii sunt convocaţi la finalul lunii octombrie pentru a aproba reducerea numărului de membri ai consiliului de supraveghere de la cinci la trei. Umbrărescu are circa 94% din acţiuni, restul titlurilor fiind în proprietatea Uniunii Naţionale a Cooperaţiilor Meş­teşugăreşti (UCECOM) şi a mai multor persoane fizice şi juridice.

Manea şi Ciobănaşu fuseseră cooptaţi în consiliul de supraveghere, un organism de conducere fără funcţii executive, în primăvară şi îşi preluaseră efectiv mandatul la jumătatea lunii iulie după primirea avizului de la BNR.

Magdalena Manea, 50 de ani, a ajuns la BRCI după ce postul său de director general adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor a fost desfiinţat în martie. Ea se ocupa din această poziţie de departamentul de restructurare şi stabilizare bancară, ale cărui atribuţii au fost preluate direct de BNR.

Ea a fost anterior vicepreşedinte corporate la RBS, unde preluase în 2010 poziţia Roxanei Moldovan, care acum este preşedinte al consiliului de supraveghere al BRCI. Pentru scurt timp, în 2012, a deţinut şi un loc de membru în consiliul de supraveghere al Băncii Carpatica.  La începutul carierei a lucrat la BNR.

Ciobănaşu, 38 de ani, a fost director general adjunct responsabil cu segmentul corporate al Băncii Carpatica până la finalul lui 2012. La începutul acestui an el fusese numit în consiliul de administraţie al companiei de stat CFR SA, dar s-a retras la scurt timp. El a mai lucrat pentru Banca Transil­vania, Bancpost şi Millennium Bank.

Consiliul de supraveghere va fi compus în continuare din preşedintele Roxana Moldovan, fost vicepreşedinte al RBS România, Ştefan Nanu (membru), şeful Trezoreriei statului, şi Anca Ciontea (membru), director de calitate la Luxten, cu experienţă în sectorul bancar. Ciontea şi-a preluat mandatul tot la jumătatea lunii iulie, ea venind în locul Valentinei Şoclovan, CFO al Băncii de Dezvoltare a Mării Negre.

BRCI este fosta ATE Bank, preluată anul trecut de Dorinel Umbrărescu de la grupul elen Piraeus. Banca este condusă din poziţia de director general de Marinel Burduja, fost prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, secondat de Andrei Popovici, responsabil de operaţiuni şi IT, şi Doru Petruţi, responsabil cu zona de risc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO