Mai mulţi bani pentru despăgubiri: Rezervele asigurătorilor pentru daune viitoare au urcat cu 5,5% în ultimul an, până la 15,2 miliarde de lei

19 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Aproximativ 56% din rezervele constituite de asigurătorii locali la finalul lunii iunie, echivalentul a 8,5 mld. lei, erau aferente poliţelor generale, în timp ce pentru activitatea de asigurări de viaţă valoarea acestor rezerve se situa la 6,7 mld. lei.

Companiile de asigurări generale şi de viaţă din piaţa locală aveau la finalul pri­mului semestru rezerve totale în valoare de 15,2 mld. lei (3,3 mld. euro), în creş­te­re cu peste 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor agregate de Au­toritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Aceşti bani sunt păstraţi în principal la bănci, sub formă de lichidităţi şi în titluri de stat. Companiile de asigurări sunt obligate prin natura lor să constituie rezerve la mo­men­tul vânzării unei poliţe, pentru a-şi putea respecta obligaţiile viitoare faţă de clienţi. Rezerva de daună este un calcul estimativ al pagubei ce s-ar putea înregistra. Constituirea rezervei de daună este uneori mai importantă decât plata daunei în sine.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.10.2017

 
Cuvinte cheie:
rezerve
, daune
, asiguratori
, bani
, despagubiri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide