Bănci și Asigurări

Majorare de capital la Axa Life Insurance, până la 95,2 mil. lei

Majorare de capital la Axa Life Insurance, până la 95,2...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

24.08.2016, 19:58 296

Capitalul social al AXA Life Insurance, un jucător de dimensiuni mici pe piaţa locală de asigurări, a fost majorat la 95,2 mil. lei, după o injecţie de capital de 20,5 mil. lei, conform unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară. 

Vienna Insurance Group(VIG), cel mai mare jucător de pe piaţa locală de asigurări, a cumpărat AXA Life Insurance de la grupul AXA prin subsidiarele sale BCR Asigurări de Viaţă şI Omniasig, tranzacţie care nu a fost însă aprobată de autorităţi. 

Este a treia încercare a grupului francez de a-şi vine operaţiunile din România. 

Grupul francez a ieşit vara aceasta şI de pe piaţa din Serbia. 

AXA a avut în 2015 prime brute subscrise de 20 milioane lei. VIG, prin subsidiarele sale BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şI Asirom, a avut în S1 în România prime brute subscrise de 266,7 milioane euro, o creştere anuală cu 37,3% şI un profit de 3,6 milioane euro. 

La nivel de grup, cel mai puternic din Europa Centrală, a fost raportat un profit de 449,5 milioane euro, în scădere cu 13,2%. 

                                                                                                                                     

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO