Bănci și Asigurări

Majorarea contribuţiilor asigurătorilor la FGA până la 2,5% pentru a face faţă falimentului City Insurance a fost aprobată de ASF şi se aplică din martie. Când vor urma noi majorări?

Majorarea contribuţiilor asigurătorilor la FGA până...

Autor: Mircea Nica

04.02.2022, 09:38 269

♦ Contribuţiile companiilor de asigurări generale vor fi de 2,5% din subscrierile încasate, în timp ce contribuţiile societăţilor care activează pe zona asigurărilor de viaţă vor rămâne la nivelul de 0,4%, cel puţin deocamadată.

Norma prin care contribuţiile companiilor de asigurări generale la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) cresc cu 1,5 puncte procen­tuale, până la 2,5% din subscrierile în­casate, a fost adoptată într-o şe­din­ţă recentă a Consiliului Auto­ri­tăţii de Supraveghere Financiară (ASF), urmând ca din martie acea­sta să intre în vigoare, potrivit infor­maţi­ilor transmise de reprezentanţii ASF.

În cadrul şedinţei ASF din data de 2 februarie 2022, Consiliul ASF a adoptat „Norma pentru comple­ta­rea Normei Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară nr. 17/2015 pri­vind co­tele de contribuţie datorate de asi­gurători Fondului de garantare a asigu­raţilor (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României).“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO