Bănci și Asigurări

Manager BCR: Antreprenorii români au încă o atitudine de rezervă cu privire la opor­tunitatea listării la bur­să

Manager BCR: Antreprenorii români au încă o atitudine...

Autor: Roxana Pricop

07.09.2014, 22:01 374

Antreprenorii români au încă o atitudine de rezervă cu privire la opor­tunitatea listării la bur­să, este de părere Ioana Tănase, şeful diviziei de corporate finance şi in­vestment banking a BCR. Ea a adăugat că speră ca ofertele publice derulate de stat în ulti­mul an şi jumătate să mai atenueze din această rezervă.

Din 2008, nicio companie privată nu a mai reuşit să se listeze la BVB. Oferta pu­blică de acţiuni derulată anul trecut de pro­du­cătorul de materiale de construcţii AdePlast nu a reuşit să strângă suficienţi bani de la investitori, astfel că firma nu s-a listat la bursă.

„Antreprenorii români au încă o atitudine de rezervă cu privire la opor­tunitatea listării la bur­să. Ofertele publice derulate de stat în ulti­mul an şi jumatate vor mai atenua, sperăm, din această rezervă a antreprenorilor. Efec­te­le operaţiunilor re­cente, de amploare, din pia­ţa de capital au capacitatea de a ajuta viitoa­rele listări private să obţină preţuri mai bu­ne graţie faptului că au fost atraşi investitori de calitate pe bursa de la Bucureşti“, a precizat directorul BCR.

Bursa de Valori Bu­cu­reşti şi Autoritatea de Supraveghere Finan­cia­ră au format două gru­puri de lucru prin care să im­plementeze o serie de mo­difi­că­ri de infrastructură, de reglementări şi de legis­la­ţie necesare upgrade-ului BVB în categoria pieţelor emergente.

Cele mai recente listări au fost Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO