Bănci și Asigurări

Manda: Vom concentra Nextebank pe companii foarte mici şi mici

Horia Manda

Horia Manda

Autor: Ioana David

12.01.2014, 20:57 1601

Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie ce administrează fondurile Romanian-Ame­rican Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Acces­sion Fund (EEAF), spune că intenţionează să dezvolte Nextebank, bancă achizi­ţio­nată anul trecut, către servicii de nişă, urmărind şi o prezenţă „semnificativă“ în zona rurală.

Nextebank este una dintre cele mai mici bănci din sistem, având active sub 200 mil. euro, o reţea de 20 de unităţi şi aproximativ 270 de angajaţi.

„Orice structură prea mare sau greoaie a unei instituţii financiare nu ar fi fost un plus pentru noi ca investitori. Nu există o reţea foarte mare, de aceea planul nostru este să dezvoltăm banca în continuare către servicii de nişă. Vom concentra opera­ţiunile pe anumite segmente, companii foarte mici şi vom extinde apoi către companii mici. Vom urmări să avem o prezenţă semnificativă în zona mai puţin bancarizată, rurală. Vom extinde produsele ofertate şi în zona de creditare persoane fizice, dar vom fi foarte selectivi. Nu vom oferi spre exemplu ipotecare care presupun existenţa unor surse de creditare pe termen lung“, a afirmat Manda într-un interviu acordat ZF.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO