Bănci și Asigurări

Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Intesa Sanpaolo: Deschidem sucursalele noastre Pravex din Ucraina pentru a oferi servicii bancare esenţiale. În fiecare zi, putem deschide în siguranţă o parte din sucursalele noastre, în primul rând în partea de vest a Ucrainei, unde se află acum mulţi dintre cei care fug din calea luptelor

Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare...

Autor: Claudia Medrega

04.03.2022, 17:21 68

Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Intesa Sanpaolo, a transmis că subsidiara bancară Pravex acordă sprijin clienţilor şi poporului ucrainean, “cât se poate”, în contextul invaziei militare a Rusiei în Ucraina.

“Oriunde este sigur să facem acest lucru, deschidem sucursalele noastre Pravex pentru a oferi servicii bancare esenţiale. În fiecare zi, putem deschide în siguranţă o parte din sucursalele noastre, în primul rând în partea de vest a Ucrainei, unde se află acum mulţi dintre cei care fug din calea luptelor.”

De asemenea, Marco Elio Rottigni susţine că subsidiarele Intesa Sanpaolo din ţările care se învecinează cu Ucraina strâng donaţii pentru a ajuta oamenii care sosesc în ţările lor, asigurându-se, de asemenea, că bancomatele şi serviciile valutare sunt pregătite să gestioneze afluxul mare de persoane.

Intesa Sanpaolo este singura bancă italiană prezentă în Ucraina şi unul dintre cei mai mari investitori italieni ai ţării. Intesa Sanpaolo operează în Ucraina prin subsidiara sa Pravex Bank, care are în jur de 780 de angajaţi şi 45 de sucursale.

Intesa Sanpaolo are subsidiare şi în Ungaria, Moldova, România şi Slovacia, toate ţările care se învecinează cu Ucraina spre vest: în Ungaria - CIB Bank, în Moldova – EXIMBANK, în România - Intesa Sanpaolo Bank şi în Slovacia - VUB Banka.

Toate aceste bănci fac parte din Divizia Internaţională de Bănci Subsidiare a Intesa Sanpaolo, condusă de Marco Elio Rottigni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO