Bănci și Asigurări

Marea Britanie loveşte grupul bancar elveţian UBS cu o amendă de peste 30 milioane euro pentru 10 ani de tranzacţii raportate incorect

Marea Britanie loveşte grupul bancar elveţian UBS cu o...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2019, 18:04 217

Grupul bancar elveţian UBS a primit amenzi de circa 32 milioane euro de la legiuitorii din Marea Britanie pentru că a raportat eronat 136 milioane de tranzacţii în perioada 2017-2017, potrivit Bloomberg. 

UBS nu a furnizat informaţii complete şi exacte în legătură cu 87 milioane de tranzacţii raportabile, şi a înregistrat rapoarte nenecesare pe alte 49 milioane tranzacţii, potrivit unui raport al Autorităţii de Conduită Financiară.

„Firmele trebuie să aibă sisteme şi controale corespunzătoare pentru a identifica tranzacţiile pe care le-au intermediat, pe ce pieţe, la ce preţ, în ce volume şi pentru cine”, a transmis Mark Steward, directorul executiv al Autorităţii de Conduită Financiară pe segmentul de supravegherea pieţelor. „Dacă firmele nu îşi pot raporta tranzacţiile corespunzător, riscul fundamental este în creştere, inclusiv riscul că abuzurile de piaţă pot fi ascunse”.

UBS a transmis că va rezolva problema.

„Deşi nu a fost niciun impact vreodată asupra clienţilor, investitorilor sau pieţelor, banca a făcut investiţii semnificative pentru a îmbunătăţi sistemul de raportare a tranzacţiilor”, a transmis banca.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO