Bănci și Asigurări

Marea vânătoare: Inspectorii antifraudă au verificat peste 13.800 de autovehicule de marfă

Marea vânătoare: Inspectorii antifraudă au verificat...

Autor: Bianca Ciocotisan

29.08.2018, 13:37 2445

Peste 13.800 de transportatori de marfă au fost verificaţi în punctele vamale de inspectorii antifraudă, care au depistat bunuri fără acte legale de provenienţă, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 1,28 milioane de lei, arată un comunicat al ANAF, Direcţia Generală Antifraudă.

Autoritatea precizează că în zona punctului de trecere a frontierei Nădlac II s-au confiscat cele mai multe bunuri pentru transportarea fără acte de provenienţă, bunurile reprezentând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

„Pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi fraudei vamale, din 8 august şi până în prezent, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au oprit şi verificat în trafic 13.852 de autovehicule de transport marfă în proximitatea punctelor de trecere a frontierei de stat”, arată comunicatul.

Potrivit Autorităţii, după verificarea legalităţii documentelor pentru mărfurile transportate, inspectorii au identificat că unele dintre acestea nu aveau acte legale de provenienţă, iar ca urmare a constatării acestor contravenţii s-au dispus sancţiuni totale de 1,28 mil. lei, dintre care amenzi în cuantum total de 280.000 lei, confiscări de mărfuri în valoare de 993.274 lei şi confiscări de sume totale de 13.235 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO