Bănci și Asigurări

Marian Siminică, director executiv, ISF: Necesitatea unui index global care să măsoare educaţia financiară în baza unor indicatori financiari există. Acum există aprecierea indirectă, în baza unor indicatori precum numărul de carduri active, numărul poliţelor de asigurări active sau numărul investitorilor la bursă

Marian Siminică: Dincolo de aceşti indicatori există metodologii de cuantificare clară a nivelului de educaţie financiară. Cel mai relevant este studiul realizat de OECD periodic, la 5 ani.

Marian Siminică: Dincolo de aceşti indicatori există metodologii de cuantificare clară a nivelului de educaţie financiară. Cel mai relevant este studiul realizat de OECD periodic, la 5 ani.

Autor: Mircea Nica

29.11.2022, 00:05 127

♦ „În momentul în care noi ne calibrăm proiectele de educaţie financiară ne uităm pe deficienţele constatate în baza unor studii, dar avem şi propriile cercetări“.

Necesitatea unui index global care să măsoare educaţia financiară în baza unor indicatori financiari există, însă avem deocamdată o apreciere indirectă, pe baza unor indicatori precum numărul de carduri active, ponderea populaţiei care deţine un card, numărul poliţelor de asigurări active sau numărul de invstitori la bursă, a spus Marian Siminică, director executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF), în cadrul ZF Bankers Summit 2022, în cea de-a treia zi care a fost dedicată exclusiv asigurărilor.

„Necesitatea unui index global care să măsoare educaţia financiară în baza unor indicatori financiari există.“

 „Acum există această apreciere indirectă pe baza unor indicatori precum numărul de carduri active, ponderea populaţiei care deţine un card, numărul de poliţe de asigurări active, numărul de investitori la bursă. Sunt indicatori indirecţi care ne dau o imagine asupra educaţiei financiare şi din fericire indicatorii aceştia s-au îmbunătăţit. Dacă ne uităm pe statisticile raportate de instituţiile financiare constatăm creşteri. Fondul de Compensare a Investitorilor anunţa 88.000 de conturi faţă de 74.000 în urmă cu un anî, a declarat Marian Siminică la evenimentul care s-a desfăşurat în iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO