Bănci și Asigurări

Marinel Burduja, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank, părăseşte banca pe 30 iunie

Marinel Burduja, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank, părăseşte banca pe 30 iunie

Autor: Razvan Voican

18.05.2012, 15:28 5079

Marinel Burduja, care de şapte ani ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte executiv al Raiffeisen Bank responsabil cu divizia corporate, va părăsi banca austriacă la sfârşitul lunii iunie. El a lucrat pentru Raiffeisen mai bine de zece ani, fiind unul dintre veteranii actualei echipe de top management. Până în 2005 a condus businessul corporate din poziţia de vicepreşedinte executiv.

"Mandatul domnului Marinel Burduja ca membru al Directoratului Raiffeisen se încheie la 30 iunie", au confirmat pentru ZF reprezentanţii Raiffeisen.

Burduja este unul dintre cei mai experimentaţi bancheri de corporate de pe piaţa locală, contribuind la construcţia actualei structuri de bancă universală a Raiffeisen. El şi-a început cariera profesională în domeniul comerţului exterior în anii '80, iar în CV-ul său de corporate banker figurează nume precum fosta Bancorex, Creditanstalt şi ABN Amro. Burduja a deţinut în mai multe bănci funcţia de vicepreşedinte, însă până acum nu a ajuns şi la rangul de CEO, această poziţie putând reprezenta o provocare pentru ultima parte a carierei sale.

Postul său de prim-vicepreşedinte de la Raiffeisen urmează să fie ocupat în urma unui proces de selecţie aflat deja în desfăşurare, după cum au precizat reprezentanţii băncii.

Raiffeisen a angajat în acest scop un head hunter, considerând că pentru un post de asemenea calibru merită scanată întreaga piaţă, chiar dacă există resurse de top management şi în interiorul băncii. Un criteriu de bază în procesul de selecţie ar urma să-l constituie naţionalitatea română, şeful Raiffeisen, Steven van Groningen, dorindu-şi tot un bacher român pe această poziţie foarte importantă pentru businessul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO