Bănci și Asigurări

Marius Popescu, CEO-ul NN Asigurări care va prelua din aprilie operaţiunile grupului olandez din Turcia: Ca în România nu e niciunde, dar şi în Franţa au fost atentate şi sunt peste tot - nu sunt stresat de securitate

Marius Popescu, CEO-ul NN Asigurări care va prelua din...

Autor: Ioana Matei

04.03.2017, 20:57 855

Marius Popescu, CEO-ul NN Asigurări, povesteşte care sunt cele mai recente realizări ale companiei pe care a condus-o timp de patru ani înainte de a trece de la o piaţă în construcţie (România) la una dintre cele mai competitive din regiune (Turcia).

Dacă iniţial comunicările cu presa legate de dezvăluirea rezultatelor companiei se desfăşurau într-un cadru formal, în care reprezentanţii managementului îşi prezentau rezultatele stând în picioare în faţa audienţei, cel mai recent astfel de eveniment a fost unul mai relaxat, într-un context mai familiar, al unei mese rotunde, în care ei s-au aşezat lângă jurnalişti.

Şi tonul discuţiei a fost schimbat: dinamismul anterior al executivului Marius Popescu este încărcat cu o uşoară nostalgie, pe care şi-o şi asumă la debutul prezentării. „Pentru mine este şi un moment nostalgic: după 12 ani în România, din care am fost patru ani CEO la «viaţă» (NN Asigurări de Viaţă), plec din nou din ţară, aşa că pe lângă despărţirea care e destul de grea pentru angajaţi, clienţi, colaboratori, am din nou această senzaţie nostalgică. Am vrut să ne întâlnim personal”, îşi descrie Popescu starea de spirit în pragul preluării mandatului de CEO al NN Tucia, la 1 aprilie.

În cadrul companiei din Turcia, executivul român va fi responsabil atât de segmentul poliţelor de viaţă, cât şi de segmentul pensiilor private, compania din acolo înglobând ambele produse; el va trece astfel de la o piaţă de circa 20 de milioane de locuitori, la una de peste 80 de milioane. Dacă valoarea pieţei locale a asigurărilor de viaţă este de circa 1,7 miliarde de lei, a turcilor are un nivel de circa patru ori mai mare. Popescu face acest pas după o experienţă de peste 15 ani în domeniul asigurărilor, pensiilor private şi investiţiilor, dobândită atât în ţară, cât şi în străinătate.

Citiţi continuarea în Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO