Bănci și Asigurări

Mark Zandi, economistul-şef al firmei de rating Moody`s: Riscul unei recesiuni globale în următoarele 12-18 luni este „extrem de ridicat”

Mark Zandi, economistul-şef al firmei de rating Moody`s:...

Autor: Alex Ciutacu

16.10.2019, 16:21 521

Există un risc ridicat de recesiune globală în următoarele 12-18 luni, iar decidenţii politicilor economice s-ar vedea neputincioşi în faţa acestei realităţi, consideră economistul-şef al agenţiei de rating Moody`s, Mark Zandi, citat de CNBC.

„Cred că există un risc extrem de ridicat ca în cazul în ceva nu va merge conform planului ne vom trezi în recesiune. Mai spun asta: Chiar dacă nu avem o recesiune în următoarele 12-18 luni, cred că este foarte clar că ne confruntăm în faţa unei economii slăbite”, spune Mark Zandi, economist-şef al Moody`s.

Pentru a evita continuarea încetinirii activităţii economice este nevoie ca mai mulţi factori să „meargă conform planului” în acelaşi timp, spune el.

Printre aceşti factori se numără nevoia de stabilitate în relaţia comercială dintre SUA şi China, un acord încheiat între Marea Britanie şi Uniunea Europeană în cazul Brexit şi menţinerea stimulilor monetari din partea băncilor centrale, explică Zandi. 

„Cred că riscul este ridicat, extrem de ridicat”, a declarat Zandi pentru CNBC, întrebat de şansele unei recesiuni globale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO