Bănci și Asigurări

Marsh a intermediat contracte de asigurare de 23 mil. euro

28.03.2006, 00:00 31

Marsh Romania, filiala locala a celui mai mare broker de asigurare din lume, a intermediat anul trecut contracte de asigurare in valoare de circa 23 de milioane de euro, conform unor surse de pe piata asigurarilor.

Fata de 2004, valoarea primelor intermediate a crescut cu aproape 35%.

Valoarea comisioanelor incasate de broker in 2005 se situeaza intre 2,5 si 3,5 milioane de euro, potrivit acelorasi date. In 2004, Marsh a incasat comisioane de aproape 2 milioane de euro (7,93 milioane de lei).

Contactat de ZF, Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh Romania, a declarat ca nu poate confirma aceste date deoarece nu poate face publice rezultatele financiare pentru anul trecut pana cand acestea nu vor fi audiate.

El a spus ca circa 40% din contractele intermediate sunt contracte de asigurari auto, 30% - contracte de asigurari de bunuri, iar restul sunt contracte de asigurari financiare, de credite si garantii si de transport.

"Pentru acest an, estimam o crestere cu 20% a valorii contractelor intermediate. Am infiintat un departament de consultanta de risc in cadrul companiei si ne vom axa mai mult pe acest aspect in 2006", spune Fugaciu. In 2004, Marsh a fost prima companie de brokeraj de asigurari de pe piata, urmata de Porsche Broker si Asigest.

Marsh face parte din grupul de companii Marsh&Mc Lennan.

Aon, a doua companie de brokeraj in asigurari din lume, a cumparat integral la sfarsitul anului trecut brokerul de asigurare KaRo Servicii de Asigurari, a doua companie de brokeraj de pe piata romaneasca, dupa Marsh Romania. KaRo Servicii de Asigurari a fost infiintata in 1991 de catre familia Karinei Rosu si are un capital social de peste 13.600 de euro (50.000 de lei). Anul trecut, brokerul a intermediat contracte in valoare de 12,5 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul 2004.

Potrivit estimarilor Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), brokerii de asigurare au intermediat circa 20% din contractele incheiate anul trecut, adica polite in valoare de circa 240 de milioane de euro. In acelasi timp, bancile au vandut 25% din politele de asigurare incheiate anul trecut.

Reprezentantii UNSICAR estimeaza in acest an o crestere cu 7-8 puncte procentuale a ponderii contractelor incheiate de brokeri in totalul pietei asigurarilor, pana la circa 27-28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO