Bănci și Asigurări

Mastercard a încheiat un parteneriat cu trei companii din Europa pentru a implementa Mastercard Open Banking Protect

Mastercard a încheiat un parteneriat cu trei companii...

Autor: Mircea Nica

03.07.2020, 00:00 174

Mastercard a încheiat un parteneriat cu trei companii din Europa, Aion, DiPocket şi Modulr pentru a putea implementa soluţia Protect, o componentă cheie din pachetul Mastercard Open Banking Solutions, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei. 

„Deşi ecosistemul open banking se află într-o etapă de dezvoltare puternică, instituţiile financiare, furnizorii terţi şi clienţii continuă să fie preocupaţi de potenţialele fraude şi breşele de securitate. Mastercard Open Banking SolutionsTM se bazează pe expertiza noastră în operarea şi susţinerea sistemelor bancare şi a plăţilor globale astfel încât să asigure securitatea şi, implicit, buna funcţionare a ecosistemului open banking. Am conceput solutia Protect pentru a oferi siguranţă şi securitate sporită pentru instituţiile financiare şi furnizorii terţi care folosesc servicii open banking, inclusiv soluţii de verificare a terţilor şi de monitorizare a fraudei“, a transmis Jim Wadsworth, SVP, Open Banking, Mastercard. Legislaţia PSD2 în Europa permite furnizorilor terţi să acceseze conturile bancare, cu acordul consumatorului, cu scopul de a furniza noi produse şi servicii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO