Bănci și Asigurări

Mastercard donează 100.000 de euro Asociaţiei Dăruieşte Viaţa în lupta împotriva noului coronavirus

Mastercard donează 100.000 de euro Asociaţiei...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 11:37 315

Mastercard a anunţat că donează 100.000 de euro Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, în sprijinul iniţiativei de combatere a epidemiei de COVID-19 în România.

Asociaţia a anunţat că toate donaţiile primite începând cu data de 11 martie sunt redirecţionate instituţiilor care gestionează criza, pentru consolidarea capacităţii sistemului medical românesc în acaestă perioadă.

Compania va dona 100.000 de euro pentru limitarea efectelor COVID-19 pe plan local, la câteva zile după ce Mastercard a anunţat la nivel global parteneriatul cu Fundaţia Bill & Melinda Gates şi Wellcome, prin care 125 de milioane de dolari vor fi investiţi în programul COVID-19 Therapeutics Accelerator pentru identificarea, evaluarea, dezvoltarea şi scalarea posibilelor tratamente.

Angajamentul Mastercard constă în direcţionarea sumei de 100.000 de euro către achiziţionarea de echipamente speciale, cu importanţă crucială în asigurarea îngrijirii adecvate pentru persoanele infectate, precum aparate de ventilat, paturi de terapie intensivă şi alte echipamente necesare, care vor fi donate ulterior centrelor de carantină şi izolare, deschise în diferite puncte ale ţării, potrivit Mastercard.

„Odată cu sprijinirea misiunii globale de activare a COVID-19 Therapeutics Accelerator pentru facilitarea procesului de dezvoltare a unor vaccinuri şi tratamente accesibile şi eficiente la scară largă, am ştiut că este de datoria noastră să ne alăturăm efortului local de gestionare a situaţiei în care ne aflăm. În astfel de momente, doar solidaritatea, responsabilitatea şi parteneriatele de tip public-privat pot transforma imposibilul în posibil. Ne alăturăm eforturilor partenerului nostru Dăruieşte Viaţă în a ajuta local lupta cu aceasta pandemie, pentru că doar împreună putem construi un viitor mai bun”, a notat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO