Bănci și Asigurări

Mastercard: România ocupă locul 4 într-un top cu şapte state europene privind gradul de dezvoltare al plăţilor electronice

Mastercard: România ocupă locul 4 într-un top cu...

Autor: Cristina Bellu

15.09.2022, 00:00 134

România ocupă locul patru într-un clasament format din şapte state europene privind gradul de dezvoltare al plăţilor electronice, cu un punctaj de 54 din 100, potrivit Indicelui Plăţilor Digitale (IPD), lansat de Mastercard.

Indicele analizează dezvoltarea pieţei locale de plăţi electronice raportată la trei subindici evaluaţi pe o scară de la 1 la 100, fiecare cu pondere egală în scorul final.

Aceştia sunt: infrastructură, subindice care urmăreşte pregătirea infrastructurii existente şi capacitatea acesteia de a permite plăţi electronice; cunoştinţe, subindice care analizează cunoştinţele consumatorilor şi înţelegerea plăţilor electronice de către aceştia şi utilizare, subindice care arată gradul de adoptare a plăţilor digitale şi poziţia acestora faţă de numerar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO