• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Bănci și Asigurări

Mastercard şi TransferGo: Românii pot face transferuri de bani la nivel internaţional, în timp real

Mastercard şi TransferGo: Românii pot face transferuri de bani la nivel internaţional, în timp real

Autor: Cristina Bellu

07.12.2020, 14:43 188

Mastercard şi TransferGo anunţă un parteneriat prin care clienţii din 20 de ţări europene, inclusiv România, pot face transferuri internaţionale de bani de pe orice card sau cont bancar direct pe un card de debit sau credit Mastercard.

Practic, utilizatorii TransferGo pot transfera bani în timp real către posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Regatul Unit, România, Rusia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina şi Ungaria, iar plata se poate realiza folosind orice card sau cont bancar direct pe un card Mastercard emis în aceste ţări.

„Parteneriatul dintre TransferGo şi Mastercard vine într-un moment în care necesitatea unor sisteme puternice de plăţi digitale internaţionale este tot mai pronunţată, nevoia fiind accentuată exponenţial în perioada pandemiei”, spune Daumantas Dvilinskas, CEO & Co-founder TransferGo.

În calitate de companie de plăţi autorizată în Marea Britanie, TransferGo respectă standarde de securitate foarte stricte, inclusiv pe cele care ţin de siguranţa datelor personale ale utilizatorilor, cu ajutorul tehnologiei moderne de securitate, inclusiv prin intermediul protocolului SSL (Secure Socket Layers) de criptare a datelor, între serverele companiei şi browser-ul fiecărui utilizator. În acelaşi timp, instrumentele şi capabilităţile de securitate ale Mastercard oferă un nivel suplimentar de securitate pentru gestionarea riscurilor financiare, de reglementare şi fraudă, transmit oficialii celor două companii.

Serviciul simplifică experienţa de plată, evitând serviciile bancare online complexe sau eliminând nevoia de a facilita detalii care, de multe ori, nu sunt la îndemână, cum ar fi IBAN-ul destinatarului. În doar două luni, septembrie şi octombrie, TransferGo şi-a dublat volumul de tranzacţii în Ucraina şi Rusia, în cazul transferurilor directe pe un card bancar.

„Oferirea de alternative reprezintă fundamentul activităţii noastre în cadrul Mastercard. Fie că vorbim despre plăţi domestice sau internaţionale, ne dorim ca toţi clienţii să aibă posibilitatea de a alege metoda de plată care se pliază cel mai bine pe nevoile lor, la un anumit moment

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702