Bănci și Asigurări

Măsurile lui Isărescu continuă să funcţioneze şi miercuri: Robor scade a treia zi consecutiv

Măsurile lui Isărescu continuă să funcţioneze şi...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

28.11.2018, 11:12 1424

Dobânzile ROBOR au înregistrat o nouă scădere miercuri, ajungând pentru prima oară în ultima perioadă la nivelul din luna septembrie, arată datele afişate de BNR. Este a treia scădere consecutivă, după luni şi marţi. 

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut miercuri la 3,13%, de la 3,16% marţi. Un nivel similar a fost înregistrat la data de 9 octombrie.

De asemenea, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a coborât miercuri la 3,38%, de la 3,41% marţi. Acest nivel n-a mai fost înregistrat din data de 5 octombrie.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut miercuri la 3,47%, de la 3,50% marţi. Un nivel similar a fost consemnat la data de 8 octombrie.

În plus, indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a înregistrat miercuri un nivel de 3,56%, în scădere de la 3,57% marţi, iar un nivel asemănător a fost consemnat la data de 18 octombrie.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO