Bănci și Asigurări

MFP, pe 17 martie: Nu există iniţiativă de TVA 20% din mai, trebuie anunţ cu suficient timp înainte

MFP, pe 17 martie: Nu există iniţiativă de TVA 20% din...

Autor: Thomas Dinca

25.03.2015, 11:59 93

"În momentul de faţă, nu există nicio iniţiativă legislativă a Ministerului Finanţelor Publice care să vizeze reducerea TVA începând cu 1 mai 2015. Ca atare, informaţia apărută pe surse în presă este falsă. Analiza execuţiei bugetare pe primele 3 luni ale anului 2015 va permite fundamentarea alegerii datei la care se va reduce TVA în acest an. De asemenea, o astfel de măsură trebuie anunţată cu suficient timp înainte pentru ca societăţile comerciale să îşi poată efectua toate procedurile contabile şi operaţionale necesare", este precizat în comunicatul transmis de către minister pe 17 martie.

Miercuri, premierul Victor Ponta, care deţine şi interimatul la Ministerul Finanţelor, a anunţat că Guvernul intenţionează să decidă în aprilie reducerea, din luna iunie, a taxei pe valoarea adăugată, urmând să stabilească dacă va fi diminuată cota standard de TVA, de la 24% la 20%, sau TVA la produse alimentare de bază, de la 24% la 9%.

Proiectul Codului Fiscal prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20%, începând cu 2016, şi la 18%, începând cu 2018.

În acelaşi timp, lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea şi altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii, relevă proiectul actualizat de Cod Fiscal obţinut de MEDIAFAX.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO