Bănci și Asigurări

Mihaela Stroia, CEO, Uniqa Asigurări de Viaţă: Anul trecut faţă de acum doi ani a fost unul spectaculos, aşteptăm un trimestru doi foarte bun. În continuare avem o creştere de două cifre. La noi această creştere vine şi din partea de asigurări cu acumulare, iar dezvoltarea în ultimii doi ani şi jumătate a fost exponenţială

ZF Bankers Summit 2024, ziua asigurărilor

Mihaela Stroia, CEO, Uniqa Asigurări de Viaţă: Anul...

Autor: Mircea Nica

19.06.2024, 16:20 100

Anul trecut faţă de acum doi ani a fost unul spectaculos, aşteptăm un trimestru doi foarte bun. În continuare avem o creştere de două cifre. La noi această creştere vine şi din partea de asigurări cu acumulare, iar dezvoltarea în ultimii doi ani şi jumătate a fost exponenţială, a spus Mihaela Stroia, CEO, Uniqa Asigurări de Viaţă, în cadrul ZF Bankers Summit 2024, în cea de-a treia zi dedicată asigurărilor.

“Din perspectiva canalelor de distribuţie ne-am bazat foarte mult pe parteneriatul strategic pe bancassurance. Lucrăm cu Raiffeisen. Există şi forma de asigurare ataşată creditului, iar dacă se întâmplă ceva beneficiarul final este banca care primeşte valoarea rămasă de plată”, a mai adăugat Mihaela Stroia.

Ce a mai spus Mihaela Stroia, CEO, Uniqa Asigurări de Viaţă:

♦ Dacă ne uităm  comparativ la România şi Polonia, care este gradul de penetrare sau cât reprezintă primele brute susbcrise versus cât este în Polonia în condiţiile unui salariu mediu comparabil, suntem cred sub jumătatea nivelului generat de Polonia. Acolo este clar că nu vine din nevoile de bază, ci din faptul că oamenii au o anumită cultură a protecţiei, a interesului personal. În toate ţările asigurările generale sunt mai dezvoltate sau ponderea este mult mai mare decât în cazul asigurărilor de viaţă.

♦ Partea de protecţie are şi o componentă de acumulare, mixte de viaţă cu care la 65 de ani, când ajungi suma acumulată stabilită, cu indexările ulterioare te ajută să fructifici. Legat de educaţie financiară sunt iniţiative la nivelul ASF-ului, fiecare companie încearcă propriile iniţiative, dar cred că nivelul de penetrare al acestor informaţii este relativ redus şi se adresează unei nişe. La nivel de şcoală cred că ar fi importantă partea de educaţie financiară. Este introdusă, dar atenţia şi modul în care sunt prezentate şi predate informaţiile nu este încă suficient.