Bănci și Asigurări

Mihai Fercală, şeful SIF Transilvania, aprobat de ASF ca preşedinte al Depozitarului Central

Mihai Fercală, şeful SIF Transilvania, aprobat de ASF...

Autor: Roxana Rosu

18.04.2019, 16:48 302

Autoritatea de Supraveghere Financiară a validat astăzi noua componenţă a Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central, alcătuit din Mihai Fercală, Claudia Ionescu, Cecilia Manta, Cristian Buşu, Robert Pană, Laurenţiu Riviş, Adrian Simionescu, Adrian Tănase şi James William Turnbull.

Mihai Fercală, şeful SIF Transilvania, este noul preşedinte al Depozitarului.

Depozitarul Central este instituţia cu rol de administrator al sistemului de decontare a instrumentelor financiare şi îndeplineşte funcţia de registratar pentru societăţile pe acţiuni.

Pe lângă aceste servicii, Depozitarul oferă participanţilor, emitenţilor, investitorilor precum şi deţinătorilor de instrumente financiare o multitudine de alte servicii conexe.

Mihai Fercală, doctor în ştiinţe economice, deţine funcţia de Preşedinte Executiv şi Director General al SIF Transilvania.

Claudia Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valor. Ea deţine funcţia de Director Direcţia Titluri în cadrul BRD - Groupe Societe Generale şi este Secretar General al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Cecilia Manta, absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, deţine funcţia de Şef Serviciu Guvernanţă Corporativă din cadrul SIF Moldova şi a deţinut funcţia de membru al Consiliului de Administraţie de la înfiinţarea Depozitarului Central.

Cristian Buşu, doctor în ştiinţe economice, a obţinut un Master în Business Administration la Hofstra University New York, a absolvit State Univesity of New York şi este Conferenţiar Universitar la Academia de Studii Economice Bucureşti. De asemenea Cristian Buşu este Vicepreşedinte şi Director General Adjunct al SIF Oltenia.

Robert Pană a absolvit facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu. În prezent este Consilier Juridic în cadrul SSIF Swiss Capital şi Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Laurenţiu Riviş a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, iar în prezent deţine funcţia de Director în cadrul SIF Banat Crişana.

Adrian Simionescu, doctor în ştiinţe economice şi absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerţ, este Preşedinte şi Director General al SSIF Vienna Investment Trust.

Adrian Tănase, absolvent al Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi membru al CFA Institute este Director General al Bursei de Valori Bucureşti.

James William Turnbull a absolvit University of New South Wales, Australia. În prezent deţine funcţia de Associate Director Local Currency Capital Market în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO