Bănci și Asigurări

Mihai Selegean, fost director al Institului Naţional al Magistraturii, a primit aprobarea BNR pentru poziţia de vicepreşedinte la BRD, iar Bogdan Drăgoi, fost ministru de Finanţe, devine administrator

MIHAI SELEGEAN, noul vicepreşedinte al BRD

MIHAI SELEGEAN, noul vicepreşedinte al BRD

Autor: Roxana Rosu

26.11.2019, 11:10 782

Mihai Selegean, fost director al Institului Naţional al Magistraturii, a primit aprobarea BNR pentru funcţia de Director General Adjunct Juridic şi Administrativ la BRD Societe General, poziţie de vicepreşedinte, în timp  ce Bogdan-Alexandru Drăgoi, fost ministrul de Finanţe şi secretar de stat a preluat funcţia de administrator al băncii.

Mihai Selegean lucrează în BRD din 2008. Anterior, el a fost directorul Institutului Naţional al Magistraturii. Selegean a fost pro­pus în 2015 pentru a prelua funcţia de ministru al justiţiei de către premierul de atunci Dacian Cioloş, după demisia Cristinei Guseth. Până la urmă funcţia a fost ocupată de Raluca Prună.

La rândul lui, Bogdan Drăgoi a fost ministru al Finaţelor publice în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu şi Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. El a urmat cursurile Facultăţii Fletcher din cadrul Universităţii Tufts (Boston, Massachusetts) şi are dublă specializare, atât în Relaţii Internaţionale, cât şi în Economie. 

BRD SocGen (simbol bursier - BRD), a treia cea mai mare instituţie de credit locală după active, a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri nete bancare de 2,39 miliarde lei, în creştere cu 8,5%, şi un profit net de 1,2 miliarde lei, cu 11% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.

Portofoliul total de credite s-a majorat la finele lunii septembrie cu 2,9%, la 29 miliarde lei, în timp ce depozitele totalizau 44 miliarde lei, în urcare cu 0,9%. Reţeaua de sucursale includea 674 unităţi, cu 71 mai puţine decât în septembrie 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO