Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Falimentele fac parte din joc, nu trebuie să ne ferim de acest lucru. Garanţiile nu au explodat încă pe piaţa din România

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Falimentele fac parte din...

Autor: Mircea Nica

22.09.2021, 15:10 223

Într-o economie de piaţă, falimentele fac parte din joc, iar în zonele financiare, falimentel sunt mult mai dureroase pentru că este vorba de oameni care s-au bazat pe susţinerea şi încrederea anumitor societăţI, a spus Mihai Tecău, CEO al Omniasig, în cadrul unei conferinţe organizată de Patronatul Român Al Brokerilor de Asigurare-Reasgiurare.

“Falimentele fac parte din joc, nu trebuie să ne ferim de acest lucru. Suntem într-o economie de piaţă. În zonele financiare, falimentele sunt mult mai dureroase, cuprind oameni care s-au bazat pe susţinerea şi au dat încrederea lor către anumite societăţi, iar atunci când sunt implicaţi oameni, gândiţi-vă la ce s-a întâmplat în trecut”, a explicat Mihai Tecău.

În acelaşi timp, el susţine că în continuare, daca nu se vrea repetarea unui astfel de eveniment, respectiv un faliment în piaţa asigurărilor, trebuie să se facă anumite previziuni foarte abile în viitor.

“Eu cred în continuare că, dacă nu vrei să mai repeţi un eveniment de genul acesta, trebuie să faci previziuni foarte abile despre viitor. Potenţialul pieţei este pe anumite riscuri şi va trebui să vedem dacă este capacitate financiară să se preia riscurile din piaţă. Garanţiile încă nu au explodat pe piaţa din România”, a mai adăugat Mihai Tecău.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO