Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, CEO, Omniasig: Cotarea asigurărilor de sănătate a rămas la nivelul din perioada pandemiei, când cerinţele medicale erau destul de limitate

Mihai Tecău, CEO, Omniasig: Cotarea asigurărilor de...

Autor: Mircea Nica

16.09.2022, 00:07 377

Ecartul între inflaţia medicală, frecvenţă, folosirea poliţei şi preţ este destul de mare, având în vedere că poliţa de sănătate a rămas la cotarea din perioada pandemiei, când cerinţele medicale erau destul de limitate, a spus Mihai Tecău, CEO, Omniasig, pentru ZF.

„În momentul de faţă produsul de sănătate suferă la bottom line. Frecvenţa de utilizare a asigurării de sănătate şi inflaţia medicală sunt destul de sus. Cotarea actuală pe care mergem acum este cea din momentul pandemiei, când cerinţele medicale erau destul de limitate. Lucrurile s-au schimbat după pandemie şi a rămas la aceeaşi cotare. Cumva trebuie să recuperăm terenul“, a explicat Mihai Tecău. El a mai adăugat că în acest context al inflaţiei medicale, preţul pe care sunt dispuşi clienţii să îl plătească este destul de jos, iar abonamentele medicale, care întotdeauna au fost la un preţ mai mic decât asigurările de sănătate, afectează dezvoltarea segmentului de sănătate.

Pe zona asigurărilor de sănătate, Omniasig a înregistrat o creştere cu 40% a subscrierilor în primele şase luni din 2022, comparativ cu prima jumătate a anului trecut. În primele trei luni ale anului, compania a înregistrat un volum al subscrierilor pe zona asigurărilor de sănătate de 13,6 mil. lei, cu aproape 66% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Piaţa asigurărilor de sănătate a crescut cu 28% în primele trei luni din 2022, ajungând la subscrieri de 184,4 mil. lei, faţă de perioada similară a anului trecut. În ceea ce priveşte numărul de contracte noi, acesta s-a înjumătăţi de la 135.439 contracte noi în T1/2021, la 64.424 contracte noi în T1/2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO