Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, Omniasig: Efectele pandemiei se pot resimţi mai puternic în semestrul I din 2021

Mihai Tecău

Mihai Tecău

Autor: Mircea Nica

18.01.2021, 00:08 320

Efectele pandemiei este de aşteptat să se resimtă mai puternic în prima parte a anului 2021, pe mai multe arii de ac­tivitate, a spus Mihai Tecău, CEO al Omniasig com­pa­nie de asigurări parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG).

„Ne aşteptăm ca efectele pandemiei să se resimtă mai puternic în prima parte a lui 2021, pe mai multe arii de activitate. Ne vom ghida în continuare conform strategiei noastre de dez­vol­tare echilibrată şi sus­te­nabilă, cu obiec­ti­vul clar de recu­perare odată cu evoluţia cam­paniei mon­diale de vac­cinare şi dimi­nua­rea efectelor pan­demiei“, a de­clarat Mihai Tecău pentru ZF.

El a mai explicat că teh­no­lo­gia şi ino­vaţia vor juca în con­ti­nuare un rol vital în modul în care Omni­asig îşi va dez­volta şi îmbunătăţi ofer­ta de produse şi servicii, cu ac­cent pe dezvoltarea di­gitală a tuturor proce­se­lor din cadrul companiei, care vor ocupa un rol cheie în 2021.

„Referitor la proiecţia pentru prima parte a acestui an, este evident că suntem în continuare sub semnul pan­demiei şi, în consecinţă, estimăm o creştere moderată a valo­rilor primelor brute subscrise, cu o orientare mai puternică a clienţilor către zona asigurărilor de sănătate“.

Anul 2021 începe cu un grad crescut de impredicti­bi­li­tate, prin urmare Tecău estimează o abordare prudentă a tuturor jucătorilor din industria asigurărilor. În aceste con­diţii, volumele subscrise estimez că vor fi comparabile cu cele din anul 2020, pe un trend de creştere optimist precaut“, a mai adăugat CEO-ul Omniasig.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO