Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, Omniasig: Ne aşteptăm ca tendinţa din 2020, de creştere a asigurărilor de sănătate, să continue la fel de puternic şi în 2021

Mihai Tecău, preşedinte al directoratului Omniasig:

Anul acesta este unul încă impactat de o anume impredictibilitate, prin urmare, estimăm o abordare prudentă a jucătorilor din industria asigurărilor, în condiţiile unei evoluţii imprevizibile a focarelor şi tulpinilor COVID-19. În aceste condiţii, estimăm că în 2021, nivelul de prime brute subscrise va fi comparabil cu cel din anul 2020, pe un trend de creştere precaut, sau chiar uşor optimist.

Mihai Tecău, preşedinte al directoratului Omniasig: Anul acesta este unul încă impactat de o anume impredictibilitate, prin urmare, estimăm o abordare prudentă a jucătorilor din industria asigurărilor, în condiţiile unei evoluţii imprevizibile a focarelor şi tulpinilor COVID-19. În aceste condiţii, estimăm că în 2021, nivelul de prime brute subscrise va fi comparabil cu cel din anul 2020, pe un trend de creştere precaut, sau chiar uşor optimist.

Autor: Mircea Nica

03.06.2021, 09:30 204

„Asigurările de locuinţe pot genera şi ele o creştere anul acesta, însă este greu de contrabalansat ponderea majoritară pe care asigurările auto o au şi o vor păstra în perioada următoare în portofoliile asigurătorilor.“

Asigurările de sănătate sunt aşteptate să îşi păstreze trendul de creş­tere susţinut şi în anul 2021, ur­mând să se manifeste un interes mare al clienţilor pentru astfel de produse, după cum a spus Mihai Tecău, pre­şedinte al directoratului Omniasig, pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Ne aşteptăm ca tendinţa mani­fes­tată anul trecut, de creştere susţi­nu­tă a atenţiei şi a inte­resului faţă de asi­gurările de să­nătate, să continue la fel de puternic şi în 2021. Asigu­ră­rile de locuinţă pot ge­nera şi ele o creş­tere anul aces­ta, însă este greu de contra­balansat ponderea majo­ritară pe care asi­gu­rările auto o au şi o vor păstra în perioada următoare în portofoliile asigurătorilor“, a ex­plicat Mihai Tecău.

Pe segmentul asigurărilor de să­nă­tate, volumul subscrierilor Omni­asig a ajuns al 30 mil. lei, cu 64,8% mai mult la finalul anului 2020, faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO